Sporthyra har sedan 2012 samarbetat med den välkända cykelspecialistkedjan Sportson (www.sportson.se). Utvalda Sportsonbutiker tillhandahåller Sporthyras alpinsortiment under vintersäsongen genom ett s.k. ”Shop-in-Shop”-upplägg.  Eller som vi på Sporthyra kallar det, ett Sporthyraombud.

Samarbetet innebär att Sportsonbutikerna har en Sporthyraavdelning med alpinutrustning i den ordinarie cykelbutiken. Det är samma utrustning och hyrpriser i Sportsonbutikerna som i Sporthyras egna konceptbutiker och på Sporthyras hemsida.

”Genom Sportsonsamarbetet och Shop-in-Shop-konceptet når vi ut till orter och stadsdelar där vi inte har några egna butiker. Att Sportsonmedarbetarna är otroligt drivna gör samarbetet till ett rent nöje ” Erik Liljeberg, VD Sporthyra i Norden AB.

Sportson har sitt största kundflöde under barmarkssäsongen och de ser följande fördelar med Sporthyrasamarbetet.

”Eftersom Sportsongruppens 22 butiker är en cykelspecialistkedja och därmed  har den huvudsakliga säsongen under vår/sommar passar samarbetet med Sporthyras vinterkoncept som handen i handsken. Vi får expertisen kring alpinskidor och kringutrustning som det annars tagit år att arbeta upp. Sporthyras koncept är enkelt och effektivt för oss” Lars Haglund VD Sportson/Bike Action AB.

Vårat vintersamarbete är ett långsiktigt samarbete där våra gemensamma kunder får tillgång till alpin kvalitetsutrustning som ”en tjänst” utan att behöva köpa utrustningen. Vi har utrustning för ung som gammal, nybörjare som proffs.

Vi hälsar dig varmt välkommen att hyra Sporthyras alpinutrustning hos din lokala Sportsonhandlare i vinter!