Sporthyra är Sveriges nya sportkoncept, och troligtvis den mest annorlunda. Vi utgår alltid från hur du önskar att ta del av vårt sortiment och skapar konceptet därefter.

Varför Sporthyra?
Vi tillhandahåller sportutrustning som ”en tjänst”. Det betyder att du har tillgång till toppmodern utrustning, året om, utan att behöva köpa produkten. Du får tillgång till produkter av hög kvalitet, till en låg kostnad och du värnar samtidigt om vår älskade miljö. Vi vill förändra den traditionella synen på ägandet av sportutrustning till ett mer dynamiskt förhållningssätt där du inte behöver köpa utrustningen. Du får istället tillgång till sortimentet efter just dina behov. Ett ”Sportutrustning on demand”-koncept helt enkelt.

Fördel med att hyra utrustning
Hos Sporthyra kan du hyra utrustning 1-8 dagar eller säsongsvis. Om familjen ska åka skidor så hyr ni utrustningen de dagar som utrustningen ska användas. Om ni har flera skidresor inplanerade så erbjuder vi säsongshyra. Genom säsongshyraupplägget får du ny utrustning varje år, vilket passar perfekt både för barn som växer(!) och för vuxna som alltid vill ha utrustning i toppskick. Vanligt är att barn växer under hyrperioden, pjäxorna blir helt enkelt för små eller cykeln lite för liten. Besök då närmaste Sporthyrabutik eller Sporthyraombud och byt utrustningen till en storlek som passar.

Köp begagnat eller nytt
Vi säljer även hyrutrustning till nypris och begagnatpris. Om du tyckte att racercykeln som du hyrde var toppenbra så kan du välja att köpa cykeln vid hyrperiodens. Eller varför inte köpa loss alpinpjäxorna men fortsätta att hyra alpinskidorna för att säkerställa att du alltid har senaste modell, sylvassa kanter och bra glid? Föredrar du att konsumera utrustning i nyskick såsom i traditionell sporthandel så erbjduer vi det också. Valmöjligheterna är många; hyr, köp begagnat eller köp nytt.

Sporthyras kärnvärden
Vi bygger Sporthyra på tre värdeord. Kvalitet, Pris och Service.

  • Kvalitet: Hos Sporthyra har du alltid tillgång till kvalitetsutrustning i toppskick. Vår affärsidé hade aldrig fungerat om vi inte arbetade med välkända och omtyckta kvalitetsvarumärken med riktigt bra prestanda och funktion.
  • Pris: Som Sporthyrakund behöver du inte köpa ny utrustning, eller jaga utrustning på Blocket, inför varje ny säsong. Du säkerställer genom Sporthyra att du alltid får ett lägre totalpris och samtidigt får dynamisk tillgång till utrustningen.
  • Service: Du kan enkelt byta din utrustning under hyrperioden alltid få fri service av din utrustning. Vi tar hand om dig och din utrustning under hela hyrperioden.

Du är välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om Sporthyra, om våra produkter och tjänster.