Följande policy klargör hur vi hanterar dina personuppgifter när du använder tjänsten sporthyra.se, och hur vi efterlever dataskyddsförordningen (gdpr) och personuppgifstlagen (PUL).

Vilka personuppgifter sparar vi. Vad, var och varför?

Kunddata

När du registrerar dig som användare på sporthyra.se så ber vi inte om mer personuppgifter än vi behöver för att kunna leverera din order och undvika bedrägerier.

De personuppgifter vi sparar är:

 • Namn
 • Postadress
 • Telefonnummer
 • Personnummer

Om du väljer hemleverans så sparar vi också de leveransadresser du anger i dina ordrar.

Vi sparar de personuppgifter som du ger oss vi registrering och vid beställning, samt information om din order och dess produkter i 36 månader från din senaste order. Vi sparar dina personuppgifter så länge som vi gör eftersom det ofta är långt mellan ordrarna för våra kunder, och vi vill kunna hjälpa dig på bästa sätt när du ställer frågor till oss om tidigare ordrar. Efter denna tid anonymiseras din användardata så att inga personuppgifter finns kvar, men vi kan fortfarande använda orderinformationen för statistik om hur våra kunder använder våran tjänst, så att vi kan göra den ännu bättre för dig.

När du gör en beställning på sporthyra.se så skickas ett bekräftelsemail till dig som innehåller de personuppgifter som vi samlat in för att slutföra ordern. De ordernotiser som skickas till vår egen personal innehåller inga personuppgifter.

Vid kontakt med oss via mail eller sms, oavsett vem som inleder kontakten, överför vi information till vårt system så fort som möjligt och raderar mail och sms med personuppgifter.

Alla mail som skickas från vårt system skickas via en säker mailtjänst. Vårt system underhålls ständigt för att vara säkra mot yttre hot, och körs i en servermiljö som vi kontrollerar. Av säkerhetsskäl sparar vi loggar på dessa servrar för bland annat mail. Dessa loggar raderas automatiskt efter 1 år.

Google analytics

Vi använder Google Analytics för att sammanställa statistik om hur våra samtliga besökare använder vår tjänst. Vi sparar enbart IP-adresser som ej är kopplade till några andra personuppgifter, och som ej kan matchas till några personuppgifter i våra egna system. Vi sparar IP-adresser i 36 månader för att kunna få långsiktig statistik.

Intercom

Sporthyra.se använder sig av tjänsten Intercom för att kunna live-chatta med våra besökare. Tjänsten sparar:

 • din IP-adress
 • din e-postadress(om du uppger din epostadress, eller är inloggad som tidigare kund)
 • information om din webbläsare
 • information om din geografiska position vid interaktionen
 • meddelandehistorik

i 9 månader från din senaste interaktion.

Svea Ekonomi

Vid beställning mot faktura eller avbetalning så skickas dina personuppgifter tillsammans med orderdetaljer till Svea Ekonomi för att de ska kunna sluta ett avtal med dig. Läs mer om hur Svea Ekonomi behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen här: https://www.svea.com/se/sv/om-oss/svea-ekonomi/personuppgiftsbehandling/

Stripe

Vid beställning med kort så skickas dina personuppgifter tillsammans med begränsade orderdetaljer till Stripe för att de ska kunna slutföra kreditkorttransaktionen. Om du väljer att spara kort så lagras dessa säkert och krypterat i Stripes system. Läs mer om hur Stripe hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen här: https://stripe.com/privacy-shield-policy

Swish

Vid beställning med swish så skickas ditt telefonnr med begränade orderdetaljer till Swish för att du ska kunna slutföra betalingen i din app. Läs mer om hur Swish hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsdirektiver här: https://www.getswish.se/content/uploads/2018/01/PrivacyPolicy_Getswish_Webb_SV_ENG.pdf

Vill du veta vilka uppgifter vi har sparade om dig eller få dem raderade?

Du har rätt att begära:

 • utdrag av registrerade uppgifter
 • att registrerade uppgifter ändras.
 • att registrerade uppgifter raderas.

Skicka ett mail med till kundtjanst@sporthyra.se med din förfrågan. För att säkerställa att det är rätt person som kräver ut personuppgifter så måste du bifoga ett foto på en giltig identitetshandling. Var noga med att uppge ditt fullständiga namn och personnr. Vi kommer att svara dig inom 1 månad, men oftast snabbare än så. Ansvarig för personuppgiftsfrågor är Erik Liljeberg.

För vissa av våra partners för betalningslösningar kan det krävas att du initierar en förfrågan gentemot dem i det fall deras policy ej tillåter att de lämanr ut andras personuppgifter till oss. Svaret på en sådan förfrågan skulle kunna innehålla information som denna partner fått in från annat håll än sporthyra.se

Spam

Sporthyra.se medverkar ej till att skicka s.k. SPAM. Som kund till oss kan du få e-post rörande er order, betalning eller annan kommunikation som du initierat, och även övrig information såsom nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation. E-postutskick från tredje part eller rörande varor eller tjänster som ej är direkt relaterade till vår verksamhet förekommer ej. Vid automatiskt utskick kan du som kund enkelt avregistrera dig via en länk i e-postmeddelandet. Detta kan ske utan att du som kund måste göra en inloggning eller liknande på Sporthyra.se.

Vi förbinder oss att inte på något sätt lämna ut eller sälja vidare de personuppgifter som vi inhämtar från våra kunder utöver de som nämnts ovan.